Balıkesir’in İhracat Değerleri Artmaya Devam Ediyor

Balıkesir Üniversitesi emekli öğretim üyesi Doç. Dr. Burhan Aydemir tarafından hazırlanan Balıkesir Ekonomisindeki Gelişmeler Raporunun Ocak 2024 dönemi verilerine göre Balıkesir’de ihracat değerlerindeki artış sürüyor.

Doç. Dr. Burhan Aydemir tarafından düzenli olarak yayınlanan raporda yer alan verilere göre 2024 Ocak ayında eski uygulama ile 100 milyon dolar olan Ocak ayı ihracatı, yeni uygulamada yüzde 102,3 artışla 202 milyon dolara yükseldi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Balıkesir Üniversitesi emekli öğretim üyesi Doç. Dr. Burhan Aydemir, “TÜİK; yeni bir düzenleme yaparak firmaların “kanuni merkezlerine” ve  “faaliyet illerine” göre il bazında ihracat rakamlarını yayınladı. 2024 Ocak ayında Balıkesir’de Faaliyet illerine göre ihracat 202 milyon dolarken, İşletmelerin kanuni merkezlerine göre ihracat 100 milyon dolardır. İhracat, bir önceki yılın Ocak ayında ise 89 milyon dolardır. 2024 Ocak ayı ithalatı; Aralık ayı ile aynı olurken, 2023 yılı Aralık ayına göre yüzde 47 artmıştır.” ifadelerini kullandı. Aydemir, Balıkesir Ticaret Odasının Ekim ayında ihracatta ilk 5 sektör sıralamasını ise; Elektrik-Elektronik, Hayvansal Mamuller ve Su Ürünleri, Otomotiv Endüstrisi, Zeytin-Zeytinyağı, Madencilik Ürünleri olarak açıkladığını belirtti.

İlgili rapor: https://drive.google.com/file/d/1npqsLhy7Cn_7TP620AV-GNQ7NUi9t2DU/view?usp=sharing